Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Taký cirkus ako za Sulíka som v NR nezažil, tvrdí Slota

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota taký cirkus v parlamente ešte nezažil, ako zažíva za vedenia NR SR Richardom Sulíkom. "Možno, že by mohol vystupovať v nejakej šou ako predseda šou, ale určite nie ako predseda parlamentu. Jeho arogantné správanie k poslancom, jeho bombastické drísty o tom, ako Svätopluk nie je na správnom mieste, alebo že znak na jeho štíte je fašistický, to sú také hlúpe a primitívne reči, ktoré sa v žiadnom prípade nemôžu spájať s predsedom NR SR, vyhlásil dnes Slota.



Prvým ústavným činiteľom, o odvolávaní ktorého bude v tomto volebnom období rozhodovať Národná rada SR, je jej predseda Richard Sulík. Mimoriadna schôdza s týmto jediným bodom programu sa začína dnes popoludní. Návrh na odvolanie šéfa parlamentu z funkcie predložili poslanci Smeru-SD. Kritizujú Sulíkove postoje k ústavným aktom, ktorým je aj referendum ako najvyššia forma priamej demokracie, a niektoré nuansy, ktoré podľa nich výrazne poškodzujú Slovensko aj slovenský parlament v očiach európskych partnerov.

Ján Slota sa bude znovu uchádzať o predsednícku funkciu v strane na sneme 25. septembra v Ružomberku. Podľa neho na post predsedu bude kandidovať aj súčasná prvá podpredsedníčka strany Anna Belousovová. „Všetky orgány musia byť prevolené každé štyri roky. Keď budem mať určitú dôveru okresov našej členskej základne, prijmem kandidatúru,“ povedal dnes Slota.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu