Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajtka, ktorej vynadal Slota, dostane odmenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajtka Ľudmila Nováková, ktorej vlani údajne vulgárne vynadal predseda SNS Ján Slota, dostane mimoriadnu odmenu. Napísal to dnes denník Sme. Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) chce takto Novákovej vynahradiť zrážku z platu, ktorú jej udelili za bývalej vlády.

Slota sa s policajtkou nepohodol, keď nechcela pustiť jeho šoféra do parlamentnej garáže. Ten však nemal povolenie ani neviezol žiadneho poslanca.

Kým šéf SNS, v tom čase vládnej strany, vyviazol bez trestu, policajtke stiahli nadriadení z platu desať percent, čo predstavovalo približne sto eur. Pokutu dostala za to, že záznam o incidente ukázala nepovolanej osobe. "Chcel by som napraviť sankciu, ktorú dostala zrážkami z platu, myslím, že by to mala mať nahradené a už som o tom informoval aj jej nadriadeného," povedal Sme Lipšic.

Slota vraj pri hádke s parlamentnou ochrankárkou použil niekoľko hrubých výrazov, údajne tiež bol "viditeľne opitý". "Ty p...! Okamžite pusť môjho šoféra! Kto si ty, načo si tu?! Ako sa voláš, ty p...!?" zneli podľa slovenských médií jeho slová. Politik popieral, že hrubo nadával, tvrdil, že len zvýšil hlas. Videozáznam z garáže Národná rada odmietla zverejniť.

Lipšic zároveň podľa Sme prepustil riaditeľa jedného z obvodných oddelení polície v Banskej Bystrici Romana Babjaka za to, že vraj ničil dôkazy o dopravnom priestupku syna známeho podnikateľa Alexandra Rozina. Denník napísal, že si od zasahujúcich policajtov vyžiadal videozáznam z cestnej kontroly Rozina a vymazal ho. Policajti podľa Sme však video opäť získali.

Prípad vzbudil pozornosť najmä preto, že s Rozinom mladším sa podľa týždenníka Plus 7 dní v luxusnom aute viezol aj vtedajší bratislavský krajský riaditeľ polície Pavel Brath a snažil sa vraj policajtov presvedčiť, aby prípad "neriešili". Brath po výmene vedenia polície odišiel do civilu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu