Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matoviča uniesli na objednávku za 130 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča pred piatimi rokmi uniesli na objednávku traja muži z východného Slovenska. Na súde sa rozhodli priznať k únosu a usvedčiť tak údajných objednávateľov Igora H. a Dagmar P.

Matoviča uniesli ľudia zamaskovaní za policajných kukláčov pred piatimi rokmi z jeho reštaurácie Stará pošta. Naložili ho do tmavej dodávky a odviezli do domu v Hrnčiarovciach nad Parnou.

Podnikateľa, ktorého vtedajší policajný viceprezident Jaroslav Spišiak označil za ,,záujmovú osobu“, odvtedy nikto viac nevidel.

Ako prvý z trojice sa dnes pred súd postavil Marcel P. z Michaloviec, ktorého spájajú s údajnou zločineckou skupinou Branislava Adamča. Podrobne popísal priebeh únosu, za ktorý dostali 130 tisíc korún.

Priznal sa, že práve on v podniku zakričal, že ide o policajnú akciu a podnikateľa spútal. Ďalší dvaja únoscovia budú v postavení svedkov vypovedať popoludní. Za výpovede očakávajú nižšie tresty pre seba.

Polícia krátko po únose z jeho zorganizovania obvinila Dagmar P. a Igora H. Mená únoscov a ďalšej ženy, zaplatenej do únosu, sa dozvedela až o niekoľko rokov neskôr v súvislosti s inou trestnou činnosťou. Dagmar P. súd vylúčil na samostatné konanie, pretože od júna je vo väzbe Českej republike, kde bola obvinená z podobnej trestnej činnosti.

Matovičovi príbuzní rozbehli boj o majetok, na ktorý si robí nárok jeho syn Tomáš. Ten získal postavenie opatrovníka otcovho majetku, ktorý už predal. ,,Otec mi povedal, že keby sa niečo s ním stalo, mám všetko do poslednej koruny predať, odísť do zahraničia a viac sa na Slovensko nevracať. Chcem to dodržať,“ povedal pred súdom Tomáš, ktorý žije v Rakúsku.

Za nehnuteľnosti mal získať približne 100 miliónov korún, túto informáciu však nechcel potvrdiť. Matovičova sestra Anna sa na súde domáha neplatnosti predaja majetku, zatiaľ však neúspešne.

Na Okresnom súde v Trnave podali návrh na vyhlásenie Ladislava Matoviča za mŕtveho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu