Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Poslanec SNS Lukáč sa ospravedlnil za výroky o mafii

Vincent Lukáč
Vincent Lukáč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu Vincent Lukáč (SNS) sa verejne ospravedlnil za svoje kontroverzné vyjadrenie o mafii pre médiá. Lukáčove vyhlásenie poslal hovorca SNS Dušan Strauss. Lukáč po nedávnom požiari svojho luxusného terénneho auta vyhlásil, že si váži mafiánov.

Parlamentný mandátový a imunitný výbor ho následne vyzval, aby svoje výroky o mafii vysvetlil.

"Prehlasujem, že nikdy som nijaké kontakty s organizovaným zločinom nemal a vždy som aj ako športovec hral čestne a aj ako ústavný činiteľ rešpektujem slušnosť, poriadok a zákony štátu," uviedol vo vyhlásení poslanec a bývalý úspešný hokejový reprezentant Lukáč.

Sporné výroky o mafii označil za výsledok "psychického tlaku", pod ktorým sa vraj ocitol potom, čo mu niekto minulý mesiac podpálil automobil. Poslanec neskôr pre denník Plus jeden deň odmietol, že by za podpaľačstvom bola mafia. "Ja si mafiánov vážim a oni si vážia mňa," citoval Lukáča denník.

"Ak som niekoho uviedol do omylu, tak sa ospravedlňujem, nakoľko došlo k posunu medzi slovným významom a mojim vnútorným presvedčením (...)," tvrdil Lukáč. Niekdajší majster sveta a neskorší hokejový tréner sa bránil, že si "neuvedomil dosah svojho nie šťastného vyjadrenia".

Lukáč sa stal poslancom po júnových parlamentných voľbách, keď sa mu vďaka preferenčným hlasom voličov podarilo prekrúžkovať medzi zákonodarcov z nezvoliteľnej pozície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu