Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vrátenie Lukáčovho mandátu žiada už aj Radičová

Vincet Lukáč
Vincet Lukáč

BRATISLAVA - Opozičný poslanec za Slovenskú národnú stranu (SNS) Vincent Lukáč čelí kritike za svoje vyjadrenia v médiách o mafii. Predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) ho v sobotu vyzvala, aby sa vzdal poslaneckého mandátu.

Za svoj výrok, že si váži mafiánov, by mal Lukáč odísť z parlamentu aj podľa ďalších politikov.

Poslancovi SNS a bývalému úspešnému hokejistovi zhruba pred týždňom niekto podpálil luxusné terénne auto. Vozidlo, ktoré patrilo bratislavskej lízingovej spoločnosti, zhorelo pred Lukáčovým domom v Košiciach. Pre denník Plus jeden deň sa vyjadril, že mafia to nespravila. "Ja si mafiánov vážim a oni si vážia mňa," citoval nedávno denník Plus jeden deň Lukáča.

Lukáčove vyhlásenia pobúrili viacerých politikov. "Jeho verejne priznaný obdiv a dokonca styky s ľuďmi, ktorých činnosť môže súvisieť s organizovaným zločinom, považujem za nezlučiteľné s výkonom funkcie poslanca," uviedla v tlačovom vyhlásení Radičová. Poslancove výroky už skôr kritizoval aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) či ďalší poslanci.

Lukáč podľa televízie Markíza svoje skoršie vyjadrenia dementoval a parlamentnej funkcie sa odmietol vzdať. SNS v stanovisku uviedla, že jej poslanec dobrovoľne požiada o previerku Národného bezpečnostného úradu, aby ukončil pochybnosti o svojej bezúhonnosti.

Poslancom parlamentu sa Lukáč stal po tohtoročných júnových voľbách. Do Národnej rady sa dostal vďaka preferenčným hlasom voličov, ktorí ho na kandidačnej listine SNS posunuli medzi zvolených poslancov. V minulosti bol úspešným hokejistom, v reprezentácii bývalého Československa patril medzi elitných útočníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu