Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Anonym hrozil bombou, budovu súdu v Košiciach evakuovali

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Budovu Krajského súdu v Košiciach, v ktorej zároveň sídlia všetky okresné košické súdy, dnes predpoludním evakuovali pre anonymnú hrozbu bombového útoku. Rozsiahlu budovu prehľadali špecialisti, telefonicky ohlásenú bombu však nenašli. Prevádzku na súdoch neskôr obnovili. Povedala to hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Bombu ohlásil anonym podľa Gálovej približne o pol deviatej. Budovu, v ktorej pracuje na štyroch súdoch niekoľko stoviek zamestnancov, okamžite evakuovali. Viacposchodovú stavbu s viacerými krídlami postupne prehľadali špecialisti so psami, žiadnu nálož však nenašli. Súdy činnosť obnovili pred jedenástou hodinou, poznamenala Gálová.

Košické súdy mali na dnes naplánovaných vyše 150 trestných a civilných pojednávaní. Časť z nich sudcovia pre prerušenie prevádzky pravdepodobne preložia na iné dni, poznamenala Gálová. Jeden z okresných súdov mal dnes vypísané pojednávanie v staršom prípade s údajným bossom východoslovenskej mafie Róbertom Okoličánym. Proces však ešte v pondelok odročili na iný termín.

Anonymné oznámenia o uložení bomby bývajú na Slovensku časté. Začiatkom júla napríklad evakuovali asi 700 ľudí z lučenskej nemocnice s poliklinikou. Vlani v lete zas nahlásil psychicky chorý muž nálož na ministerstve vnútra, ďalší falošný poplach ukončil v auguste premietanie letného kina na bratislavskom Hlavnom námestí. Za podobné oznámenia hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny väzenie na jeden až päť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu