Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tepláreň nemá uhlie, vinu údajne nesie bývalé vedenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Ministerstvo hospodárstva pod vedením Juraja Miškova (SaS) dnes slovne zaútočilo na bývalé vedenie košickej teplárne. Vytklo mu, že údajne nezabezpečilo dostatok uhlia, ktoré je potrebné na vykurovanie a cena tepelnej energie preto môže vzrásť. Bývalý predseda predstavenstva teplárne a súčasný poslanec parlamentu za Smer-SD Ladislav Lazár kritiku odmietol.

"Vedenie nezabezpečilo pre mesto Košice dodávku čierneho energetického uhlia na vykurovaciu sezónu 2010/2011," kritizovalo ministerstvo v tlačovej správe predchádzajúce vedenie. Nový manažment dominantného výrobcu tepelnej energie v meste už síce vyhlásil verejné obstarávanie na dodávku 90 tisíc ton uhlia, dorazí však vraj najskôr v decembri. Ak by tepláreň použila na vykurovanie zemný plyn, náklady na výrobu ba sa zvýšili, dodalo ministerstvo.

"Súčasný manažment teplárne má nakúpené uhlie do januára 2011 a má teda ešte dostatok času na zabezpečenie nákupu uhlia na ostávajúce mesiace novej vykurovacej sezóny," reagoval na kritiku ministerstva Lazár. Tepláreň, ktorá patrí k najväčším výrobcom tepla na východnom Slovensku, podľa Lazára ďalšie uhlie neobjednala zámerne. Vtedajšie vedenie firmy vraj totiž v júni rešpektovalo výzvu tvoriacej sa vlády, aby štátna správa a firmy zastavili podpisovanie nových zmlúv.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu