Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Martine sa začína vylievať potok, vyhlásili druhý stupeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MARTIN – Sklabinský potok, nazývaný tiež Jordán, sa v Martine v úseku sídliska Košúty začína vylievať, mesto vyhlásilo druhý stupeň povodňovej aktivity.

„Primátor zvolal o 17:00 krízový štáb a vyhlásil druhý stupeň povodňovej aktivity. Potok Jordán sa už začína na niektorých miestach vybrežovať. Je tam dobrovoľný mestský hasičský zbor, ktorý pripravené už napieskované vrecia ukladá na miesto a buduje z nich protipovodňovú stenu. Ostatné toky na území mesta majú ešte dostatočnú rezervu,“ uviedol hovorca mesta Martin Jozef Petráš. Potok sa vylieva na rovnakom mieste ako pred dvomi týždňami pri ulici Rázusovej na sídlisku Košúty, voda však ešte nie je tak ďaleko, aby zaliala komunikácie či pivnice.

Martinská radnica informuje obyvateľov o aktuálnej situácii cez webovú stránku a regionálnu televíziu, pre prípad zhoršujúcej sa situácie majú pripravené vozidlá mestskej polície s megafónmi. V pohotovosti sú aj dve nákladné autá a nakladač, ktoré v prípade potreby dovezú ďalší piesok tam, kde bude potrebný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu