Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Študentom sa pre povodne prázdniny nepredĺžia

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Povodne na Hornej Nitre z polovice augusta spôsobili značné škody aj na viacerých stredných školách. Ich zriaďovateľ, Trenčiansky samosprávny kraj, zatiaľ nepozná konkrétne čísla. Predĺžené prázdniny však študentom nehrozia.

“Všetky naše školy začnú nový školský rok načas vďaka obetavosti pedagógov a dobrovoľníkov, ktorí vo voľnom čase urobili maximum pre včasné odstránenie vzniknutých škôd,” uviedla hovorkyňa kraja Vlasta Henčelová.

Medzi najviac postihnuté patrí Stredná odborná škola na Lipovej ulici v Handlovej, kde bola poškodená strecha na hlavnej budove školy, až do výšky päť metrov zaplavilo kotolňu, stolársku a údržbársku dielňu. “Najmä kotolňa zostala v takom stave, že nemožno rátať ani len s jej rekonštrukciou a bude treba vybudovať úplne novú,” informovala ďalej Henčelová.

Škody utrpela aj Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi so štyrmi zaplavenými objektmi. Voda zaplavila ešte ďalšie štyri stredné odborné školy a Gymnázium v Novákoch. “Následky ničivých povodní samozrejme ešte zostali, ale tie budeme riešiť postupne, počas školského roka,” dodala hovorkyňa. Kraj zatiaľ celkové škody vyčíslil na 1,58 milióna eur, z čoho vyše 70 percent tvoria škody na cestách a cestných stavbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu