Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tóth chce počas "uhorkového obdobia" riešiť situáciu TASR

Minister kultúry František Tóth
Minister kultúry František Tóth

BRATISLAVA - Počas "uhorkového obdobia" si chce minister kultúry František Tóth vyhradiť čas na to, aby hľadal riešenie situácie Tlačovej agentúry SR (TASR).

Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA. Štátna tlačová agentúra je jedinou spomedzi štátnych príspevkových organizácií spadajúcich pod ministerstvo kultúry, ktorá tri roky po sebe hospodárila so stratou. Preto musí ministerstvo "ešte tohto roku urobiť opatrenia". Jednou z možností by bol aj prechod agentúry na neziskovú organizáciu. Podľa Tótha je však predčasné hovoriť, akým smerom sa bude TASR ďalej uberať.

"Diskusie nie sú uzavreté, s pánom riaditeľom sme diskutovali veľmi málo," uviedol. Otázku právnej formy a aj to, kde bude TASR sídliť, chce prebrať s generálnym riaditeľom Petrom Nedavaškom počas leta. "Do jesene sa musí nájsť dajaké riešenie," dodal minister, podľa ktorého by sa mal tento problém legislatívne doriešiť do konca roka. Tóth si však netrúfa odhadnúť, či je možné situáciu TASR vyriešiť do konca tohto volebného obdobia. "Minimálne ten prvý krok chceme spraviť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu