Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tóth chce pre kultúru na budúci rok o 100 mil. viac

Minister kultúry František Tóth
Minister kultúry František Tóth

BRATISLAVA - O niekoľko sto miliónov korún viac chce z budúcoročného rozpočtu pre kultúru získať nový minister kultúry František Tóth. Uviedol to v dnešnej relácii Televízie Markíza Na telo.

Podľa neho by sa mu mohlo podariť získať viac peňazí na kultúru tak, že bude "o peniazoch rokovať jazykom blízkym ľuďom rozhodujúcich o rozpočte." Ako ďalej uviedol, prioritou vo financovaní je pôvodná filmová tvorba, pre ktorú chce Tóth z navýšeného rozpočtu vyčleniť 150 miliónov korún, čo je približne o polovicu viac, ako v súčasnosti. Osloviť chce aj súkromných investorov, ktorí by podľa neho mohli rozpočet pôvodnej televíznej tvorby ešte viac navýšiť.

Tóth sa v dnešnej diskusnej relácii vyjadril aj k dostavbe budovy Slovenského národného divadla (SND). Ako uviedol, rozhodnutie dostavať budovu čo najskôr, bolo nevyhnutné a odmietol, že by plánované otvorenie dokončenej budovy v septembri 2006 súviselo s kampaňou pre parlamentné voľby. Podľa neho bol aj pôvodný zámer dokončiť budovu spolu so súkromným investorom ekonomicky správny, "avšak po roku diskusií a hlasoch z verejnosti už táto cesta nie je schodná, SND preto dostavia štát."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu