Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Babička dala domnelému majstrovi takmer štyritisíc eur

ilustračné foto
ilustračné foto

RATISLAVA/NOVÉ ZÁMKY - Neznámy muž podviedol 70-ročnú Novozámočanku, ktorá tak prišla o značnú sumu peňazí. Keď ju v jeden júlový deň doma navštívil, žena si myslela, že ho poslal známy, ktorému sa zmienila o tom, že si chce dať opraviť strechu.

Podvodník pôsobil veľmi dôveryhodne a správal sa ako majster, ktorý svojej práci rozumie, dôchodkyňa mu teda uverila. Falošný tesár prišiel strechu prezrieť aj s dvoma pomocníkmi a s domácou sa dohodli na cene. Pani mu za opravu strechy dala vopred 3 800 eur a odvtedy nevidela ani jeho, ani svoje peniaze. To, že sa dôchodkyňa stala obeťou podvodníka, zistila až neskôr a vec oznámila na polícii. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Muž mal asi 40 rokov, bol vysoký asi 175 centimetrov a strednej postavy. Spolu s pomocníkmi jazdili na nákladnom vozidle Tranzit bielej farby s maďarskými evidenčnými číslami. "Je veľký predpoklad, že tieto si páchatelia môžu zmeniť," upozornila Bruchterová. Policajti po páchateľoch intenzívne pátrajú a žiadajú občanov, ktorí takýchto podvodníkov videli, alebo s nimi prišli do kontaktu, aby to oznámili na telefónnom čísle 158.

Policajti zároveň znovu upozornili občanov, aby si do príbytkov nevpúšťali cudzích ľudí, ani im za žiadnych okolností nedávali peniaze. "Takíto podvodníci sú veľmi vynaliezaví a pôsobia dôveryhodne. Bolo by dobré, aby sa najmä starší občania poučili z chýb iných, pretože keď sa sami stanú obeťou podvodu, zostanú im už len oči pre plač," uzavrela Bruchterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu