Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Moravčík má súhlas ministerstva na vznik VŠ

Jozef Moravčík
Jozef Moravčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súkromná vysoká škola Unicentrum - Medzinárodná vysoká škola manažmentu v Piešťanoch je opäť o krok bližšie k vzniku.

Po Akreditačnej komisii dalo súhlas na jej založenie aj ministerstvo školstva. Ak stanovisko rezortu potvrdí vláda, môže začať vzdelávať. Školu zakladá bratislavská akciová spoločnosť Unicenter International, na čele ktorej stojí bývalý predseda vlády Jozef Moravčík. V predstavenstve je podľa obchodného registra aj bývalý rektor Bratislavskej vysokej školy práva Jozef Klimko i exminister hospodárstva a školstva Ľubomír Harach.

Ministerstvo odsúhlasilo akciovke študijný program kúpeľníctvo a hotelierstvo v študijnom odbore cestovný ruch. V dennej aj externej forme bakalárskeho i magisterského stupňa by ho mala ponúkať na Fakulte cestovného ruchu so sídlom v Piešťanoch. Škola plánuje vzdelávať od akademického roka 2011/ 2012 v priestoroch bývalého Stredného odborného učilišťa vodohospodárskeho v Piešťanoch. Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš prenajal akciovke budovu na 15 rokov, pričom spoločnosť za ňu mesačne zaplatí 3 075 eur. Budova vyžaduje rekonštrukciu, tá bude v réžii spoločnosti Unicentrum v úzkej spolupráci s Trnavským krajom. Po rekonštrukcii bude pre študentov pripravených šesť prednáškových miestností, vybavených diaprojektorom a prenosným počítačom s kapacitou 80 až 100 poslucháčov, dve odborné učebne, štyri kabinety, administratívne priestory, knižnica, jedáleň a internát.

Spoločnosť Unicenter International v máji minulého roka pôvodne žiadala Akreditačnú komisiu aj o akreditáciu bakalárskeho stupňa programu manažérske poradenstvo a magisterského stupňa programu manažérske a podnikové poradenstvo, oboch v dennej aj externej forme. Mala ich ponúkať Fakulta manažmentu a podnikania so sídlom v Bratislave. Na tie však Akreditačná komisia súhlas nedala. Moravčík v decembri minulého roka agentúre povedal, že sa o tieto akreditácie bude spoločnosť opätovne snažiť neskôr.

V súčasnosti pôsobí na Slovensku desať súkromných vysokých škôl. Na území Trnavského kraja už vzdeláva Stredoeurópska vysoká škola v Skalici a Vysoká škola v Sládkovičove.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu