Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sulík má preukázať, či do Salzburgu letel za svoje

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Richard Sulík má parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií informovať, či let do rakúskeho Salzburgu súkromným lietadlom hradil zo súkromných peňazí.

Konanie voči predsedovi SaS iniciovala predsedníčka výboru Renáta Zmajkovičová (Smer-SD). Podľa jej slov išlo o prijatie služby a teda o dar.

Poslanec za SaS Kamil Krnáč v rozprave navrhol, aby výbor počkal na faktúru, ktorej predloženie už Sulík avizoval pre médiá. Podľa Krnáča v žiadnom prípade nešlo o dar, lebo predseda parlamentu sa pre médiá vyslovil, že súkromný výlet na večeru si hradí zo svojich peňazí. Opoziční i koaliční poslanci sa však zhodli na tom, že Sulík v podstate dostáva príležitosť vysvetliť celú záležitosť. O začatí konania rozhodol výbor jednomyseľne.

Ak by sa preukázalo, že Sulík prijal let ako dar v rozpore so zákonom, hrozí mu pokuta vo výške ročného platu.

O lete predsedu SaS informoval denník Sme. Sulík letel malým súkromným lietadlom na výlet do Salzburgu, išlo o večeru s priateľmi, s nápadom prišiel pilot Ivan Zemanovič. Sulík konštatoval, že po tom, ako mu vystavia faktúru, ukáže ju verejnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu