Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Za napadnutie invalidného huslistu dostal 11 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody jedenásť rokov za zločin lúpeže a prečin krádeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre bezdomovca Ondreja Jariabku (35) z Rimavskej Soboty.

Jariabka v decembri 2008 olúpil huslistu Ladislava (80). Invalidný muzikant hrával v krčme, kde od neho Jariabka pýtal peniaze a poldeci. Videl, že huslista má peniaze a po odchode z krčmy ho zozadu udrel do chrbta. Keď muzikant padol, Jariabka ho olúpil o peňaženku s viac ako tromi tisíckami korún.

Potom sa dal odviezť taxíkom k príbuzným do obce Vrbovce, kde ho našli policajti. Mobilný telefón v hodnote najmenej 82 eur ukradol bývalej priateľke Jane v Rimavskej Sobote. Vytrhol jej ho z ruky a ušiel. Keď ho Jana s ďalším mužom dobehli, telefón už nemal. Jariabkovi priťažilo, že bol v minulosti viackrát trestaný, najmä za krádeže, ale i za lúpež. Naposledy ho v januári 2008 odsúdili na osem mesiacov podmienečne.

Prokurátor sa odvolal a požadoval prísnejší trest. Jariabka v odvolaní tvrdil, že lúpež ani krádež mobilu nespáchal. Priznal iba, že muzikanta okradol. Odvolací súd nevyhovel prokurátorovi, ani recidivistovi a prvostupňový verdikt potvrdil. Rozsudok nad Jariabkom je právoplatný a predseda senátu nariadil výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu