Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Simon sa zrejme nebude musieť ospravedlniť

Zsolt Simon na pojednávaní
Zsolt Simon na pojednávaní

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd) sa nakoniec zrejme nebude musieť ospravedlniť bývalému štátnemu tajomníkovi Marianovi Záhumenskému (Smer-SD) za výroky, že zmenou vyhlášky Záhumenský umožnil spriaznenej firme čerpať dotácie na tabak. Najvyšší súd koncom mája zamietol rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici a vrátil vec na nové konanie, informoval dnes novinárov minister.

"Kritika bola vecná, pretože vychádzala z pravdivých skutočností, bola konkrétna," citoval Simon z rozhodnutia Najvyššieho súdu. Pretože sa sporil vysoký štátny úradník spolu s poslancom, bola podľa verdiktu primeraná aj obsahom a formou.

Prípad sa tak vráti pred krajský súd a minister očakáva zamietnutie žaloby Záhumenského. Zároveň bude žiadať úhradu súdnych výdajov.

Simon podal dovolanie na Najvyšší súd potom, čo vlani začiatkom februára prehral spor so Záhumenským pred banskobystrickým krajským súdom. Bývalý štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Záhumenský pôvodne žiadal aj 165.970 eur. Okresný súd v Rimavskej Sobote v lete 2008 túto sumu znížil na 9958 eur. Senát krajského súdu však túto časť rozsudku zrušil a Záhumenskému žiadne finančné odškodnenie nepriznal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu