Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Búrky v Nitrianskom kraji vytopili desiatky domov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA - Búrky a prietrže mračien včera dopoludnia na viacerých miestach Nitrianskeho kraja zatopili desiatky domov. Hasiči čerpali vodu zo zaplavených pivníc v Zlatých Moravciach, Komárne, v okolí Želiezoviec či v Štúrove. Informoval o tom krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky.

V obci Malé Kozmálovce pomáhali pri stavaní hrádze z vriec naplnených pieskom proti rozvodnenej rieke Hron aj vojaci.

"Pravdepodobne najhoršia bola situácia v Štúrove, kde voda zaplavila pivnice v desiatkach rodinných domov aj bytoviek," povedal Pánsky. Následkom lokálnych búrok a vetra spadlo v okolí Želiezoviec na miestne komunikácie aj niekoľko stromov. Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami pre väčšinu území Slovenska aj na dnešné poobedie.

V Malých Kozmálovciach podľa hovorcu armády Milana Vangu pomáhalo 20 vojakov plniť a ukladať vrecia s pieskom na najohrozenejšej ulici v blízkosti brehu Hrona. Podľa Vangu má armáda pripravených na pomoc pri živelných katastrofách 600 vojakov a 100 kusov techniky.

Nové lokálne záplavy zasiahli juh Slovenska v čase, keď sa obyvatelia a príroda ešte nestihli celkom vyrovnať s následkami povodní zo začiatku júna. Práve Nitriansky kraj patril spolu s východom krajiny k najviac postihnutým. Rozvodnené rieky aj miestne potoky vyhnali z domov stovky ľudí, vyžiadali si niekoľko ľudských životov a spôsobili na celom Slovensku škody za zhruba 700 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu