Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Cestného piráta poslali na pol roka za mreže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Jazdil opitý, pravidelne porušoval predpisy a teraz ide za mreže. Róbert Óvary už spáchal sedem vodičských priestupkov. Ten posledný, pri ktorom opitý vo vysokej rýchlosti nezvládol riadenie a skončil v stĺpe, mu už súd neprepáčil.

Trest šesť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici, čím súhlasil s rozudkom prvostupňového súdu.

Óvary v októbri 2009 viedol Škodu Superb neprimerane rýchlo a pod vplyvom alkoholu. Hazardnou jazdou zavinil dopravnú nehodu, pri ktorej narazil do iného auta a do stĺpa elektrického vedenia, následkom čoho došlo k prerušeniu elektrickej energie. Spôsobil celkovú škodu za viac ako 15 tisíc eur.

Óvarymu nepomohlo, že sa k skutku priznal a oľutoval ho. Priťažilo mu, že ako vodič spáchal sedem dopravných priestupkov a dopravnú nehodu zavinil pod vplyvom alkoholu v skúšobnej dobe predchádzajúceho podmienečného odsúdenia za podvod.

Vodič-hazardér žiadal zmeniť trest na domáce väzenie alebo na trest povinnej práce. Tvrdil, že pod vplyvom alkoholu jazdil, lebo chcel pomôcť kamarátovi, ktorý niesol lieky chorej matke. Do väzenia nechcel ísť preto, že jeho družka sa psychicky lieči a nemôže sa sama starať o dve malé deti.

Odvolací senát Óvarymu nevyhovel a trest pol roka väzenia potvrdil. „Bolo len otázkou šťastia, že pri havárii nikoho neusmrtil," podčiarkol sudca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu