Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Daňový úrad vyšetruje Matovičov nákup stroja na tlač

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA- Poslanec za vládnu SaS Igor Matovič, ktorý už dlhšie púta pozornosť svojimi kontroverznými vyhláseniami, čelí vyšetrovaniu daňového úradu. Ten má výhrady voči spôsobu, akým pred niekoľkými rokmi doviezol na Slovensko tlačiarenský stroj. Spor potvrdil aj Matovič, nezverejnil však, akú sumu daňový úrad požaduje.

Matovič v minulosti podnikal v regionálnej tlači. Pred rokmi podľa Plus 7 dní priviezol rozobratý tlačiarenský stroj, ktorý nechal zložiť až na Slovensku. Stroj tak vraj mohol zaúčtovať ako náhradné diely, čo mu umožnilo vyšší odpočet z daní, než keby ho priviezol vcelku.

"Ide o daňový nález, na ktorý majú iný názor ako ja a môj daňový poradca," povedal Matovič týždenníku o spore s daňovým úradom. Konečné rozhodnutie možno podľa neho padne až na súde. Bližšie podrobnosti odmietol priblížiť, uviedol Plus 7 dní.

Matovič sa nečakane dostal do parlamentu, keď sa mu v júnových voľbách podarilo spolu s ďalšími tromi kolegami zo zoskupenia Obyčajní ľudia "prekrúžkovať" z úplného záveru 150-člennej kandidátky SaS.

Už krátko po voľbách upútal pozornosť tvrdením, že dostal ponuku, aby za úplatok nepodporil súčasnú vládnu koalíciu a spôsobil tak predčasné voľby. Neskôr však tvrdil, že si z neho urobil žart jeden z jeho známych. Nedávno zase kritizoval predstaviteľov strany SaS aj premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS), pretože sa podľa neho do programového vyhlásenia vlády nedostali návrhy Obyčajných ľudí a hovoril o odchode z parlamentného klubu SaS. Napokon však so šéfom strany a predsedom parlamentu Richardom Sulíkom podpísal dohodu, že do konca volebného obdobia ostane štvorica medzi parlamentnými poslancami SaS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu