Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Trnave ďalší pestovatelia marihuany, hrozí im 20 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Trnavskom kraji polícia odhalila ďalších pestovateľov marihuany. Vo štvrtok zadržali pár z Trnavy, v ktorých dome našli asi tisícku rastlín marihuany. Dnes o tom informoval trnavský krajský policajný hovorca Ľuboš Homola, podľa ktorého za takéto množstvo a výrobu omamnej látky môže pestovateľom hroziť 15 až 20-ročné väzenie.

"Počas domovej prehliadky kriminalisti našli v pivnici a izbách domu vybavenie na indoorové pestovanie rastlín (ventilátory, automatické zavlažovanie, rastlinné hnojivá, svietidlá, výbojky...)," uviedol Homola. Našli aj spomínané rastliny marihuany, veľké od 20 do 110 centimetrov.

Na základe toho zadržali muža (61) a ženu (52) z Trnavy, ktorých zrejme obvinia za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. V Trnavskom kraji v posledných mesiacoch našli viaceré "plantáže" marihuany. Tú pestujú nielen domáci, ale často aj Vietnamci. Napríklad v marci na hraničnom priechode s Českom Břeclav - Brodské zadržali Vietnamca, ktorý prevážal šesť kilogramov marihuany.

Marihuana je dlhodobo najobľúbenejšou ilegálnou drogou na Slovensku, podobne ako inde v Európe. Z prieskumu Národného monitorovacieho centra pre drogy z roku 2008 zameraného na vysokoškolákov vyplynulo, že "trávu" vyskúšala polovica zo všetkých študentov. V roku 1999 to bola zhruba tretina.

Susedné Česko už dávnejšie zmiernilo podmienky držby marihuany a od januára tohto roka spresnilo, že uchovávanie drogy v množstve do 15 gramov je priestupkom, za ktorý hrozí pokuta, ale nie väzenie. Zámer "dekriminalizovať", teda netrestať prechovávanie malého množstva marihuany, chcela presadiť liberálna vládna strana Sloboda a Solidarita, ale narazila na odpor koaličných partnerov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu