Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Radičová už má podklady pre programové vyhlásenie vlády

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministri predložili premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) podklady pre programové vyhlásenie vlády. Materiály posúdia odborníci, následne ich prerokuje koaličná rada.

Vláda by mala programové vyhlásenie schváliť budúcu stredu, začiatkom augusta o ňom začne rokovať parlament. Novinárom to povedala Radičová.

"Po mojej revízii a odbornom posúdení budú tieto podklady navrátené jednotlivým politickým stranám, ktoré vrátane poslancov jednotlivých politických strán budú mať možnosť pripomienkovať toto programové vyhlásenie," vyhlásila Radičová. O pripomienkach bude rokovať v pondelok koaličná rada, ktorá podľa premiérky spracuje pripomienky koaličných strán, poslancov ako aj odborníkov.

Následne materiál formálne posúdi vláda a po nej bude o ňom rozhodovať parlament. Spolu s predložením svojho programu vláda v parlamente požiada aj o vyslovenie dôvery. Programové vyhlásenie vlády, ktoré určí priority kabinetu na štvorročné funkčné obdobie, má vychádzať z programových téz.

Na nich sa koalícia SDKÚ-DS, SaS, KDH a Mosta-Híd už skôr dohodla. Z téz vyplýva, že stredopravý kabinet plánuje výrazne upraviť viaceré zákony a zámery prijaté počas predchádzajúcej vlády premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Jedným z hlavných cieľov koalície je boj proti korupcii, konsolidácia verejných financií či reforma súdnictva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu