Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Topoľčanoch zastrelili podnikateľa Mišenku!

Do Mišenkovho auta vystrelili 30 rán Zobraziť galériu (3)
Do Mišenkovho auta vystrelili 30 rán

TOPOĽČANY - V Topoľčanoch dnes zastrelili podnikateľa Jozefa Mišenku. Neznámy útočník na auto, ktoré podnikateľ šoféroval, vystrelil zo samopalu asi 30 rán. Muž neskôr zraneniam podľahol.

Napísali to viaceré internetové portály, informáciu o vražde potvrdila aj polícia. Médiá upozornili na údajne možné prepojenie Mišenku s podsvetím. Pred dvomi rokmi podnikateľa uniesli.

"Dnes v ranných hodinách v Topoľčanoch neznámy páchateľ vystrelil zo samopalu asi 30 rán do idúceho vozidla, ktoré riadil muž (34). Utrpel zranenia, ktorým neskôr podľahol. Vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom na mieste činu nie je možné poskytnúť bližšie informácie," poznamenala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Podnikateľ sa stal v júni 2008 obeťou únosu. Skupinka mužov prezlečených za policajtov ho pri fingovanej cestnej kontrole násilím odvliekla do svojho auta a odviezla na neznáme miesto. Za podnikateľovo prepustenie únoscovia žiadali od jeho družky tri milióny korún (asi 99.582 eur). Peniaze im žena odovzdala ešte v ten deň v Bánovciach nad Bebravou. Muži sa však s touto sumou neuspokojili a žiadali ďalších päť miliónov korún (takmer 165.970 eur), tie však podľa polície nedostali. Uneseného podnikateľa únoscovia napokon prepustili.

Mišenka so spolupracovníkmi čelil podľa portálu Pravda.sk obvineniu z krátenie daní, prokuratúra pripravila obžalobu. "Škoda bola približne 330.000 eur, podnikateľovi hrozilo sedem rokov väzenia," citoval portál hovorcu nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslava Mačeka. Podnikateľ bol pre daňový podvod od minulého roka vo väzbe, pred približne dvoma mesiacmi však generálny prokurátor dal pokyn na jeho prepustenie.

Internetové portály upozornili aj na vlaňajší výbuch bomby v topoľčianskej továrni na plastové okná, ktorú vraj ovládala podnikateľova rodina.

Na Slovensku prišlo v posledných rokoch násilne o život viacero podnikateľov. Známy je napríklad prípad Jána Kubašiaka zo stredoslovenskej Polomky, ktorého vraždu prirovnali kriminalisti k mafiánskej poprave. Podnikateľa zastrelili ranou do zátylku v jeho rodinnom dome.

 

V Topoľčanoch zastrelili podnikateľa
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu