Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo štvrtok padli štyri rekordy, pribudnú aj dnes

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko sužujú extrémne horúčavy a každý deň padajú nové rekordy. Vo štvrtok boli štyri, podľa meteorológov pribudnú ďalšie aj dnes a v sobotu.

V Nitre vo štvrtok namerali teplotu 36,1 stupňa Celzia, čo je o 1,2 stupňa viac ako bol doterajší rekord z roku 2007. Maximum z toho istého roku prekonala aj teplota na stanici Sliač, kde aktuálne namerali 35,4 stupňa Celzia, zatiaľ čo pred tromi rokmi tam bolo 34 stupňov.

Rekord z roku 2007 bol vo štvrtok prekonaný aj na bratislavskom letisku, kde vtedy namerali 34,4 stupňa Celzia a najnovší rekord má hodnotu 35 stupňov. Na tejto stanici prekonala rekord aj priemerná denná teplota. Kým v roku 2007 dosiahla 27, stupňa Celzia, vo štvrtok to bolo o celý stupeň viac.

Bežne je pre 15. júl priemerná denná teplota 20 až 21 stupňov Celzia. Rekordy padali aj v Žiline, kde vo štvrtok namerali 33,9 stupňa Celzia. Doteraz si rekord držal rok 2001, kedy tu maximálna teplota dosiahla hodnotu 33,1 stupňa Celzia. Informáciu poskytla meteorologička SHMÚ Lucia Uhrínová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu