Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Po Pohode ostalo množstvo stratených vecí

Návštevníci sa zabávajú na festivale Pohoda 2010
Návštevníci sa zabávajú na festivale Pohoda 2010 (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Množstvo dokladov, peňaženiek, fotoaparátov, batohov, oblečenia a ďalších vecí ostalo po návštevníkoch na trenčianskom letisku, kde sa v nedeľu skončil hudobný festival Pohoda. Veci sa zhromažďovali v stratách a nálezoch počas festivalu, ďalšie našli brigádnici pri balení areálu a upratovaní letiska.

“Veci postupne evidujeme, fotografujeme a v najbližších dňoch zverejníme fotografie na našej webstránke. Kto niečo stratil a nájde svoje veci na stránke, nech sa ozve e-mailom na adresu info@pohodafestival.sk,” uviedol hovorca festivalu Mário Gešvantner. Pri dokladoch sa organizátori sami snažia dopátrať ich majiteľov.

Areál festivalu je už takmer rozobratý, stavby sú zložené. Brigádnici musia robiť v náročných podmienkach na rozpálenej letiskovej ploche. Organizátori im dávajú vodu a opaľovacie krémy a podľa Gešvantnera ich aj nútia ísť sa pravidelne schladiť do spŕch. Jedine, čo po Pohode na letisku ostane, sú vysadené slnečnice na pamiatku troch obetí festivalu. Tie nechajú aspoň vykvitnúť.

Pohoda napriek vlaňajšiemu predčasnému koncu a dvom obetiam mala po celý čas príprav rekordný predpredaj. No vypredané napokon nebolo. K naplneniu kapacity obmedzenej na 30-tisíc ľudí chýbalo ešte 50 voľných lístkov. Priamo na festivale začali predávať lístky aj na budúci ročník, a to za zvýhodnenú sumu 39 eur. “Zo špeciálnej edície sa predalo až 665 vstupeniek,” dodal Gešvatner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu