Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajti číhali na návštevníkov odchádzajúcich z Pohody

Návštevníci odchádzajúci z Pohody
Návštevníci odchádzajúci z Pohody

TRENČÍN - Policajti s prístrojmi na dychovú skúšku na alkohol číhali na odchádzajúcich motorizovaných návštevníkov asi najznámejšieho slovenského letného festivalu Pohoda, ktorý dnes ráno skončil na trenčianskom letisku.

V neďalekej obci Veľké Bierovce sa pre policajnú kontrolu vytvárali okolo deviatej hodiny menšie zápchy, väčšina vodičov však prechádzala testami s negatívnymi výsledkami. Festival tento rok navštívilo asi 30.000 ľudí, čo bola plná kapacita.

Organizátori Pohody návštevníkov vopred upozornili, aby to s pitím piva či vína nepreháňali. Počas minulých ročníkov festivalu totiž prišli pre alkohol o vodičský preukaz viacerí šoféri. Vodičov pri odjazde z festivalového parkoviska kontrolovala polícia aj v minulých dňoch. Nezamerala sa však na alkohol, ale na kontrolu občianskych a technických preukazov. Malo sa tak zabrániť krádeži automobilov.

Stanový tábor na letisku počas dopoludnia postupne opúšťali aj fanúšikovia hudby, ktorí prišli vlakmi, autobusmi či stopom. Festivalový areál postupne poupratujú, rozoberú pódia a stany, ktoré návštevníkom od štvrtka ponúkli takmer dve stovky koncertov, divadelných predstavení, filmových projekcií a debát na viaceré spoločenské témy.

Veľký potlesk obecenstva si na tohtoročnej Pohode vyslúžili napríklad slovenská speváčka Jana Kirschner, jej krajania zo skupiny Para či česká kapela Mňága a Žďorp. Ovácie postojačky pripravili diváci Slovenskému komornému orchestru Bohdana Warchala, ktorý zahral Štyri ročné obdobia od Antonia Vivaldiho. Koncert bol pripomienkou na vlaňajší pád veľkokapacitného stanu, pri ktorom prišli o život mladý muž a dievčina zo Slovenska. Ľudia si spomenuli i na mladého Čecha, ktorý zomrel pred štyrmi rokmi pri rozoberaní pódia. Na Pohodu sa prišla pozrieť tiež nová premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) a budúci český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu