Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Český turista prežil 200-metrový pád v Tatrách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Český turista dnes prežil 200-metrový pád pod Gerlachom vo Vysokých Tatrách. Informovala o tom hovorkyňa leteckej záchrannej služby Air Transport Europe Sylvia Galajda. Muž (42) sa podľa nej pošmykol na snehovom poli, padal a narazil do skál.

"K pacientovi sa pomocou palubného navijaku spustil lekár, ktorý ho evakuoval z miesta nehody," uviedla Galajda. Leteckí záchranári následne českého návštevníka odovzdali lekárom v Poprade.

Záchranári majú dnes v Tatrách pomerne rušný deň. Zasahovali aj na Štrbskom Plese, kde podľa internetovej stránky Horskej záchrannej služby spadol pri nácviku na veži skokanského mostíka z lana horolezec. So zraneniami ho previezli do nemocnice.

Pri Roháčskych plesách v Západných Tatrách zas spadol a poranil si predlaktie 37-ročný slovenský turista z Banskej Bystrice. Podľa hovorkyne leteckých záchranárov sa tak stalo v horúcom počasí a zrejme v dôsledku nedostatku tekutín. Sama nevládala zostupovať ani jeho vyčerpaná manželka, oboch preto záchranári dopravili do nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu