Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri výstupe na Kriváň sa vážne zranil český turista

ilustračné foto
ilustračné foto

POPRAD – Záchranári Horskej záchrannej služby dnes zasahovali vo viacerých horských oblastiach pri úrazoch turistov. Najskôr pomáhali českému (44) turistovi, ktorý sa pri výstupe na Kriváň vo Vysokých Tatrách pošmykol a pri následnom páde utrpel ťažké poranenia hlavy, hrudníka a horných a dolných končatín.

Vzhľadom na závažnosť prípadu požiadali horskí záchranári o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu. Krátko nato si pri páde na turistickom chodníku v Kláštorskej rokliny v Slovenskom raji poranil slovenský turista ruku. Horskí záchranári zraneného muža ošetrili a transportovali do Hrabušíc. Ďalšia žiadosť o pomoc prišla opäť z Vysokých Tatier. Vo Velickej doline si fínska turistka pri páde poranila nos a silno krvácala. Horskí záchranári po ošetrení turistku transportovali terénnym vozidlom do popradskej nemocnice.

Horskí záchranári podvečer pomáhali dvom poľským turistom, ktorí po výstupe z Tlstej na Ostrú vo Veľkej Fatre pri spiatočnej ceste stratili orientáciu a zablúdili v lesnom poraste. Záchranári vyrazili do Gaderskej i Blatnickej doliny, keďže Poliaci nevedeli udať smer, ktorým sa vybrali. Pátranie sa skončilo úspešne. Poľskú dvojicu našli horskí záchranári v Blatnickej doline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu