Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vážny úraz v Pieninách, cyklistka ostala v bezvedomí

ilustračné foto
ilustračné foto

POPRAD – Horská záchranná služba dnes začala s pravidelnou službou v Pieninách. Hneď v prvý deň zaznamenali horskí záchranári vážny úraz na cykloturistickom chodníku medzi Červeným Kláštorom a Lesnicou. Cyklistka po páde utrpela úraz hlavy, početné odreniny a upadla do bezvedomia.

Privolaní horskí záchranári ju po poskytnutí prvej pomoci transportovali a odovzdali posádke záchrannej zdravotnej služby v Červenom Kláštore na ďalšie ošetrenie, informoval Jaroslav Jurečka z operačného strediska tiesňového volania Horskej záchrannej služby.

Pravidelnú službu v Pieninách začali horskí záchranári vykonávať na základe zákona o Horskej záchrannej službe. Početnosť úrazov na cyklistickom chodníku, vodné nešťastia na Dunajci, ale aj na turistických chodníkoch počas letnej sezóny si vynútilo zriadiť provizórnu, ale plne vybavenú a funkčnú základňu s dvoma príslušníkmi horskej služby. Týchto zabezpečuje technickým, komunikačným a záchranárskym materiálom oblastné stredisko Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry. Po skončení letnej sezóny sa záchranári vrátia späť do Vysokých Tatier.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu