Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kúpalisko Relax je otvorené, kúpať sa tam nesmie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Povolenie na prevádzku už majú takmer všetky kúpaliská v Trnavskom kraji, ktoré sa tento rok rozhodli otvoriť. Výnimkou je kúpalisko Relax v Trnave. Podľa Heleny Oravcovej z odboru hygieny životného prostredia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave o povolenie majiteľ kúpaliska ani nepožiadal.

Napriek tomu majú už druhý týždeň otvorené. Hoci bazén je napustený, podľa prevádzkara Dušana Mikloša sa v ňom ľudia nekúpu. „Voda je napustená v bazéne z dôvodu bezpečnosti, keďže tu bývajú diskotéky a jama je dosť hlboká,“ uviedol. Dodal, že areál je otvorený, aby sa ľudia mohli opaľovať, hrať volejbal a plážové hry. Plavčík má podľa neho zákaz púšťať ľudí do vody. O povolenie hygienika v tejto sezóne ani nebudú žiadať.

„Kúpalisko je v zlom stave. Minulý rok sme povolenie žiadali, ale neprešlo to, výsledky rozboru vody neboli dobré,“ skonštatoval. Ostatné dve kúpaliská v Trnave Kamenný mlyn a Castiglione fungujú bez problémov. V prevádzke sú aj ďalšie kúpaliská v regióne – kúpalisko na Dobrej Vode, v Hlohovci a kúpalisko Eva v Piešťanoch. Kúpalisko Cífer – Pác už dostalo povolenie hygienika, zatiaľ však neotvorili.

„Sú to stabilní prevádzkovatelia, u ktorých sme nezistili nedostatky ani minulý rok. Tie kúpaliská, ktoré boli problematické, sú už všetky zavreté,“ zhrnula Oravcová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu