Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Za smrť vodičky a jej syna dostal policajt rok!

Čakanie na zvolenskom súde Zobraziť galériu (11)
Čakanie na zvolenskom súde (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Jeden rok nepodmienčene a trojročný zákaz viesť motorové vozidlo. Takýto verdikt vyniesol Okresný súd vo Zvolene nad policajtom (33). Ešte v júni 2008 mal pri Zvolenskej Slatine zaviniť zrážku s autom, po ktorej prišli o život žena (33) a jej syn (9).

„Je mi ľúto, čo sa stalo a že zomreli dvaja ľudia, ale ja sa cítim nevinný. Ak by sa mala tá situácia zopakovať, šoféroval by som rovnako,“ povedal v záverečnej reči obvinený policajt Pavol Š. V roku 2008 sprevádzal so svojím služobným policajným vozidlom auto s peniazmi. Podľa vojenskej prokuratúry však prešiel v ľavotočivej zákrute cez plnú čiaru do protismeru, a porušil tak dopravné predpisy.

Prokurátor zohľadnil poľahčujúcu okolnosť, že išlo o policajný sprievod, a muža obžaloval podľa paragrafu s najnižšou trestnou sadzbou. Za podobný skutok je totiž možné dať až desaťročné väzenie. Hoci nakoniec žiadal pre policajta 2 roky podmienečne, podľa sudcu by bol takýto trest neprimeraný. Aj preto, že pri nehode prišli o život dvaja ľudia.

Podľa znaleckého posudku však matka so synom neboli v aute pripútaní. Znalec vyhlásil, že ak by mali bezpečnostné pásy, nehodu by pravdepodobne prežili. Otec ženy, ktorý sa na pojednávaniach zúčastňoval vyhlásil, že s verdiktom nie je spokojný, ale rešpektuje ho. Rozsudok ešte nie je právoplatný. Policajt sa totiž okamžite odvolal a prokurátor sa vyjadrí až po jeho doručení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu