Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poisťovne odhadujú škody, zatiaľ vyše 20 miliónov!

Záplavy v Bardejove
Záplavy v Bardejove (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Povodne na Slovensku spôsobili v uplynulých dňoch miliónové škody. Najväčšia poisťovňa v krajine, Allianz - Slovenská poisťovňa, zatiaľ zaregistrovala 17.500 poistných udalostí, výška škôd dosiahla 9,5 milióna eur. Stovky prípadov zaznamenala aj Generali Slovensko. Podľa poisťovní sa ich počet bude ešte zvyšovať.

"Predpokladáme až 25.000 hlásení, suma presiahne 20 miliónov eur," informovala Petra Greksová z tlačového oddelenia Allianz - Slovenskej poisťovne. Poisťovňa zatiaľ vybavila 4500 poistných udalostí s náhradou škody takmer 700.000 eur.

Poisťovňa Generali Slovensko zatiaľ eviduje 1230 správ o poškodení majetku. Počet sa však zrejme zdvojnásobí. "Nakoľko klienti jednak museli počkať kým opadne voda a okrem majetku začnú hlásiť aj škody na autách," uviedla riaditeľka marketingu a komunikácie firmy Zuzana Hliváková. Dodala, že malé škody vypláca poisťovňa najneskôr do piatich dní od nahlásenia a pri väčších, kde sú potrebné posúdenia statika, poskytuje zálohy.

Na rozsiahle povodne zareagovala aj jedna z najväčších slovenských bánk, VÚB Banka. Jej klienti postihnutí záplavami si môžu predčasne vybrať peniaze zo svojich termínovaných vkladov bez sankčných poplatkov. Od ľudí, ktorým povodne či zosuvy pôdy zničili domy založené hypotékou, nebude banka podľa hovorkyne Aleny Walterovej žiadať dodatočné zabezpečenie úveru.

Rozsah škôd záplav, ktoré v uplynulých dňoch postihli najmä východ a juhozápad Slovenska, zatiaľ nevyčíslili. Vodný živel spôsobil problémy tisíckam ľudí, firmám i podnikom. Obmedzená bola tiež doprava na cestách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu