Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Gruzínskeho mafiána vydajú do Nemecka!

Otari Marganyia Zobraziť galériu (9)
Otari Marganyia (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Slovensko vydá na trestné stíhanie do Nemecka Otariho Marganiyu (48). Rozhodol o tom Krajský súd v Banskej Bystrici. Ide o Gruzínca, ktorý je občanom Ruskej federácie. Podľa európskeho zatykača je obvinený z trestného činu utvárania zločineckých skupín a prania špinavých peňazí.

„Prečo je tu taký cirkus? Nesúhlasím, že sa to takto robí. Som proti tomu, aby sa konalo verejné zasadnutie v tejto miestnosti, lebo je tu veľký počet novinárov,“ povedal na úvod údajný zločinec Otari Marganiya. Sudca napriek tomu pokračoval.

Podľa prokuratúry požiadalo Nemecko o vydanie zadržaného Gruzínca. Má ísť o člena zločineckej skupiny „Zlodeji v práve“, ktorí kradli alkohol, cigarety a spotrebnú elektroniku po celej Európe. „Bol vedúcim disciplinárneho komanda, ktoré trestalo tých členov, ktorí si neplnili svoje úlohy. Som za to, aby sme nemeckej justícií vyhoveli,“ povedal krajský prokurátor Jozef Trajlínek.

Otari Marganyia svoju vinu poprel. Podľa neho si ho museli s niekým pomýliť. Jeho obhajca vyhlásil, že v čase údajného spáchania trestných činov bol na Slovensku, pretože mal 5-ročný zákaz vstupu do Nemecka. Nikdy nebol súdne trestaný. V zatykači chýbal presný počet trestných činov jako aj ich popis. „Zatýkací rozkaz nie je formálne správny, súd by ho mal preto odmietnuť,“ vyhlásil obhajca Ivan Dlhopolec.

Súd napriek tomu vyhovel návrhu prokurátora a Marganiyu do Nemecka vydal. Keďže jeho obhajca podal sťažnosť, bude o nej rozhodovať Najvyšší súd.

Slovenská polícia zadržala Otariho Marganiyu 29. marca v okrese Zvolen. Zdržiaval sa v Hronskej Dúbrave v rodinnom dome, ktorého majiteľom je jeho manželka tiež gruzínskeho pôvodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu