Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Klenovčan obžalovaný z vraždy sa bráni: Mal som 4 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici sa konalo hlavné pojednávanie s invalidným dôchodcom Dušanom B. (35) z Klenovca v okrese Rimavská Sobota.

Prokurátor mu kladie za vinu obzvlášť závažný zločin vraždy, pretože v ťažkom stupni opitosti na hranici otravy alkoholom usmrtil svojho známeho Milana S.(43) z tej istej obce. Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný a nevie, ako Milan zomrel. S nebohým sa stretávali na ulici a v obchode. Konflikty spolu nemali.

V tragický deň sa stretli a chceli si dať v reštaurácii Vepor alkohol. Obsluha im odmietla naliať, pretože bolo na oboch vidno, že už majú vypité. Obaja šli do rodinného domu, v ktorom býval Dušan sám. Čo sa tam udialo, Dušan nevie. Prebral sa iba na to, že okolo druhej v noci stojí s krvavým nožom nad mŕtvym Milanom.

Dušan šiel k matke a potom k jej bratovi s tvrdením, že asi zabil človeka. Neverili mu a mysleli si, že si vymýšľa, lebo mal vypité. Dušan sám zavolal políciu. Znalci stanovili, že mal v sebe alkohol v rozmedzí od 3,3 do 4,1 promile. Na tele zavraždeného sa našli stopy po úderoch päsťou a sedem rán nožom, najmä do krku.

Mal prerezanú krčnú žilu i tepnu a vykrvácal krátko po útoku. Nebola by ho zachránila ani okamžitá lekárska pomoc. Príbuzní obžalovaného využili svoje právo a nevypovedali. Pojednávanie pokračuje v piatok výsluchom ďalších svedkov a znalcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu