Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hokejista Ščurko obžalovaný z vraždy zmenil obhajcu

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko

KOŠICE - Hlavné pojednávanie s bývalým hráčom hokejového klubu HC Košice 23-ročným Ladislavom Ščurkom sa dnes nekonalo. Okresný súd Košice I proces odročil na 14. júla. Dôvodom bolo, že športovec obžalovaný z vraždy bývalého rozhodcu Mareka Liptaja z Popradu v apríli na návrh rodičov vymenil obhajcu.

Jeho nový advokát deň pred dnešným pojednávaním súdu oznámil, že je práceneschopný. V júli majú vypovedať dvaja svedkovia a po nich znalci.

Hokejista na prvom pojednávaní v marci vo svojej výpovedi priznal, že poškodeného dobodal v januári 2008 na diaľničnom odpočívadle za Košicami v smere do Prešova, a tiež to, že telo zakopal v lese v okrese Kežmarok. Tvrdil však, že usmrtenie Popradčana nemal v úmysle, neplánoval ho, ani ho nepripravoval. Opísal, ako mu začal pomáhať, keď mu povedal, že je smrteľne chorý na rakovinu. Liptajovi dovolil bývať vo svojom prenajatom byte v Košiciach, finančne ho podporoval a trávil s ním voľný čas.

K útoku došlo, keď Ladislav Ščurko zistil, že Liptaj si ochorenie vymyslel, zbalil mu veci a chcel ho odviezť do Popradu. Cestou v aute sa pohádali. „Ani neviem, ako mi to napadlo, vytiahol som kuchynský nôž, ktorý som mal na obranu. Kričal som, nech sa mi stratí zo života. Potom som ho poškrabal nožom na krku dúfajúc, že si uvedomí, že mi má dať pokoj. Začal sa vyhrážať, že ma udá na polícií. Vytočil som sa do nepríčetnosti a raz som ho pichol do brucha. To je všetko, čo si pamätám. Telo som zakopal, ani sám neviem prečo. Nikdy predtým som nikomu fyzicky ani psychicky neublížil,“ povedal v závere svojej výpovede.

Podľa obžaloby hokejista obeť devätnásťkrát bodol a sekol do hrudníka, krku a chrbta nezisteným nožom. Telo bývalého rozhodcu sa našlo v decembri 2008 v lese medzi obcami Veľká Lomnica a Huncovce. Právny zástupca matky nebohého v trestnom konaní uplatnil nárok na náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu