Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Súd prijal obžalobu na bývalého hokejistu Ščurka za vraždu

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko

KOŠICE - Košický okresný súd dnes prijal obžalobu na bývalého profesionálneho hokejistu Ladislava Ščurka, ktorého obžalovali z vraždy hokejového rozhodcu. Proces začne v marci, Ščurkovi hrozí väzenie na 15 až 20 rokov. Súd tiež zamietol Ščurkovu žiadosť na prepustenie z väzby.

Ščurko sa k vražde počas vyšetrovania priznal a pred súdom dnes požiadal o uzavretie dohody o vine a treste. To by mu umožnilo dostať miernejší trest. Podľa prokuratúry však podmienky na uzavretie dohody splnené neboli.

Bývalý hokejista podľa obžaloby zavraždil rozhodcu Mareka Liptaja z Popradu začiatkom roku 2008. Na odpočívadle neďaleko Košíc ho údajne 14-krát bodol nožom do hrude a chrbta, telo vzápätí naložil do vlastného auta a odviezol do lesa medzi obcami Veľká Lomnica a Huncovce pri Kežmarku. Tam mŕtvolu zakopal, telo náhodne objavili až v decembri 2008. Hokejistu polícia zadržala v Gelnici v apríli tohto roku.

Ščurko na pojednávaní, na ktorom sa zúčastnilo aj niekoľko fanúšikov jeho bývalého klubu z najvyššej súťaže HC Košice, opäť požiadal o prepustenie z väzby. "V mojom prípade nie je nutná väzba, chcem sa zúčastňovať konaní pred súdom a som ochotný dať o tom písomný sľub," uviedol Ščurko. Súd však jeho žiadosť zamietol.

Podľa vyšetrovania bolo motívom vraždy údajné dlhodobo trvajúce psychické a citové vydieranie. Média upozorňovali, že Liptaj mohol Ščurka vydierať napríklad informáciami o jeho vzťahoch s milenkami, ktoré chcel vyzradiť hokejistovej priateľke, či pre údajné dlhy. Proces na Okresnom súde v Košiciach I začne 10. marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu