Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nemec viezol hašiš za štyritisíc, posedí si päť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na päť rokov väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia odsúdil dnes Okresný súd Košice – okolie Birgera Tobiasa Christophera G. (33) z Frankfurtu nad Mohanom za prechovávania drog.

Podľa rozsudku občan Spolkovej republiky Nemecko vlani v auguste neoprávnene doviezol vo svojom aute značky Volvo do obce Čaňa v okrese Košice - okolie 839,68 gramu omamnej látky hašiš. Z takého množstva by sa dalo pripraviť 2 218 jednorazových dávok v hodnote najmenej 4 436 eur. Nemec bol v čase skutku na Slovensku na návšteve u rodičov svojej slovenskej manželky. Nemec predložil súdu lekárske správy o svojich ochoreniach a tvrdil, že hašiš užíval len na tlmenie bolesti a nikomu ho nedistribuoval.

Cudzincovi hrozilo najmenej desať rokov väzenia a ak by sa preukázalo, že hašiš predával alebo ponúkal maloletým osobám v rómskej osade, kde ho zadržala polícia a prehľadala mu vozidlo, ešte prísnejší trest. Súd usúdil, že takýto verdikt by bol neprimerane prísny a uložil mu mimoriadne znížený trest pod dolnú hranicu trestnej sadzby. Odôvodnil to najmä priznaním obžalovaného, tým, že skutok oľutoval aj tým, že doposiaľ nebol trestaný. Rozsudok nie je právoplatný, prokuratúra aj obhajoba sa k nemu na pojednávaní nevyjadrili, odvolať sa môžu v zákonnej lehote. Občan Nemecka je od začiatku vyšetrovania vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu