Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žilinčan dostal za výrobu a predaj pervitínu 10 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na desať rokov odňatia slobody v ústave so stredným stupňom stráženia dnes Krajský súd v Košiciach odsúdil Róberta H. (38) zo Žiliny za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Podľa právoplatného rozsudku od januára 2006 do marca 2007 v byte na Národnej triede v Košiciach a v turistickej ubytovni Kosmal na Kysuckej ulici v Košiciach vyrábal, prechovával a predával vo väčšom množstve pervitín. Odberateľmi boli náhodné osoby, ktoré mu zaplatili od 300 až 500 korún (9,96 až 16,60 eura) Okrem toho prechovával aj rôzne predmety na výrobu drog. Pred vynesením rozsudku krajský súd zrušil rozsudok Okresného súdu Košice II z októbra 2009, ktorý obžalovaného odsúdil na päť a pol roka väzenia.

Spolu s Róbertom H. odsúdil krajský súd za rovnaký trestný čin aj Michala J. (1988) z Košíc. Namiesto podmienečného trestu, ktorý mu vymeral okresný súd, mu vymeral sedem mesiacov väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Uznal ho vinným, že v roku 2007 na pokyn Róberta H. v jednom prípade pred vchodom do bloku na Stierovej ulici v Košiciach predával pseudoefedrín. Ponúkal ho ako pervitín a peniaze, ktoré zinkasoval od kupujúceho, odovzdal Róbertovi H.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu