Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opitý mladík na Peugote vletel do predajne áut

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV- Opitý vodič s nákladným autom vrazil do autosalóna v Prešove, kde poškodil 12 vystavených vozidiel. Informoval o tom dnes policajný hovorca Daniel Džobanik. Celkové škody odhadli na 45 tisíc eur.

Vodičovi po nehode policajti namerali približne 2,5 promile alkoholu v krvi. Nehoda sa stala ešte v pondelok.

"Muž pravdepodobne zaspal za volantom a pri prechádzaní pravotočivou zákrutou dostal šmyk," uviedol Džobanik. Auto vodiča (19) z Prešova najprv zišlo z cesty, prešlo cez trávnik a vzápätí cez sklenenú stenu vrazilo do autosalónu.

Polícia zatiaľ nespresnila, akou rýchlosťou sa vozidlo pohybovalo. Vodič utrpel ľahké zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne sedem dní.

Mladíkovi zatiaľ hrozí pokuta za porušenie dopravných predpisov a odobratie vodičského preukazu na päť rokov. Majitelia autosalónu sa však môžu podľa Džobanika domáhať náhrady škôd.

Najmenej tri iné vozidlá poškodil dnes počas naháňačky s políciou aj vodič v Bratislave. Hliadka muža podľa policajného hovorcu Františka Peczára prenasledovala po viacerých uliciach, pričom použila aj výstrely do pneumatík. Nakoniec sa však vodičovi podarilo uniknúť, polícia neskôr objavila už len opustené odstavené auto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu