Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za smrť rodičky dostala lekárka podmienku

ilustračné foto
ilustračné foto

ŽIAR NAD HRONOM - Na desať mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom lekárku (65) - anesteziologičku Antóniu K. Lekárka je vinná z ublíženia na zdraví s následkom smrti rodičky (26). Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote, obhajca sa odvolal hneď po vyhlásení verdiktu.

Tragédia sa stala v máji 2004 v nemocnici v Novej Bani. Prvorodička Ivana M. počas pôrodu cisárskym rezom upadla do kómy. Podľa znalcov lekárka pri intubácii dýchacích ciest zaviedla kanylu do pažeráka namiesto do priedušnice. Pacientku potom previezli do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde zomrela. Novorodeniatko lekári zachránili. Obžalovaná tvrdí, že všetko riadne skontrolovala a kanylu zaviedla do dýchacej trubice. Anesteziologička ľutuje, čo sa stalo, ale v jej vyše 30-ročnej praxi k takému prípadu nedošlo.

Sudca už vo veci rozhodol trestným rozkazom, pričom lekárke uložil desať mesiacov podmienečne. Lekárka podala voči tomu odpor, preto sa muselo konať hlavné pojednávanie. To sa začalo v novembri 2006. Matka nebohej pre agentúru SITA povedala, že s rozsudkom je spokojná. Obžalovaná sa na pojednávaní a vyhlásení rozsudku nezúčastnila, ospravedlnila sa pre údajný tlak médií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu