Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Palko: Zadržanie 1,5 mil. úplatku je malým slovenským rekordom

Minister vnútra SR Vladimír Palko
Minister vnútra SR Vladimír Palko

BRATISLAVA - Z trestného činu prijímania úplatku obvinil vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii prednostu Krajského pozemkového úradu v Trnave Ladislava G., ktorého v piatok polícia zadržala potom, ako prevzal od istého podnikateľa 1,5 miliónový úplatok.

Obvinený je v súčasnosti v policajnej cele, vyšetrovateľ už navrhol jeho vzatie do väzby. Ide o najvyšší úplatok, aký sa doteraz podarilo polícii zadržať a minister vnútra Vladimír Palko to považuje "za malý slovenský rekord".

Ako na dnešnej tlačovej besede ďalej informoval, prednosta pozemkového úradu si vypýtal úplatok od podnikateľa za to, že úrad vyhovie jeho návrhu "na nepoľnohospodárske použitie poľnohospodárskej pôdy". Pozemok sa mal potom zmeniť z ornej pôdy na stavebný pozemok, na ktorom by sa vybudoval priemyselný park. Išlo o pozemok s rozlohou 265 903 metrov štvorcových a obvinený žiadal za každý meter štvorcový desať korún, teda 2,65 mil. korún.

Peniaze vo výške 1,5 mil. Sk prevzal v piatok poobede v priestoroch firmy, ktorý podávala návrh na preklasifikovanie pôdy. Polícia tento prípad sledovala niekoľko týždňov a hneď po odovzdaní peňazí Ladislava G. zadržala. Podľa Palka nie je vylúčené, že v tej istej veci budú obvinené z korupcie aj iné osoby, keďže obvinený prevzal o milión korún menej, ako pôvodne žiadal. Ladislavovi D. hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu