Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Pojednávanie s Okoličányho gangom pokračuje

Robert Okoličány
Robert Okoličány

BRATISLAVA – Pojednávanie kauzy s údajnou zločineckou skupinou Róberta Okoličányho dnes pokračuje – predsedovi senátu Špecializovaného trestného súdu sa podarilo telefonicky spojiť s obžalovaným Jánom B., ktorý na súd neprišiel a senát nevedel prečo.

Ten mu povedal, že pred dvoma týždňami poslal na súd list so súhlasom, aby sa konalo v jeho neprítomnosti, ale senát o tom nevedel. Obžalovaný dnes predpoludním pošle súhlas znova.

Najvyšší súd SR vo februári zrušil rozsudok s dvoma doživotnými a piatimi ďalšími trestami a vrátil ju Špecializovanému trestnému súdu. Na pojednávaní je dnes z obžalovaných len nedávno prepustený údajný šéf skupiny Róbert Okoličány a Rudolf O. Viacerí obžalovaní poslali súhlas s konaním v ich neprítomnosti.

V odôvodnení zrušenia rozsudku v tomto prípade Najvyšší súd SR nariadil Špecializovanému trestnému súdu, aby kauzu opäť spojil, čo už aj urobil. V minulosti kauzu rozdelili na viaceré samostatné konania, keďže niektorí obžalovaní neprišli na pojednávanie. Teraz ich má sedieť na lavici obžalovaných opäť všetkých 16. V zrušenom rozsudku siedmich z nich uznali neprávoplatne vinnými z 19 skutkov, vrátane založenia zločineckej skupiny, vrážd, pokusov o vraždu, ublíženia na zdraví, nedovoleného ozbrojovania, vydierania a úžery. Mediálne je známa najmä vražda údajného konkurenta Jozefa Eštóka, pri ktorej zahynula aj náhodná obeť – mladý muž v neďalekom aute.

Róberta Okoličányho 7. apríla prepustili z väzby, v ktorej bol pre údajnú výtržnosť na diskotéke, ale súd ho v tomto prípade oslobodil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu