Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Medvedev si odnesie valašku aj slovenský kryštál

Dmitrij Medvedev a Ivan Gašparovič
Dmitrij Medvedev a Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdobenú valašku, detviansky klobúčik a opasok či slovenský krištáľ si odnesie ako dary zo Slovenska ruský prezident Dmitrij Medvedev, ktorý dnes pricestoval do Bratislavy na dvojdňovú oficiálnu návštevu.

Kuchári pre ruskú delegáciu na slávnostnú večeru zasa pripravili bryndzové pirohy, hovädziu sviečkovicu s tymianovou omáčkou a zmrzlinu s ovocím. Informovala o tom kancelária prezidenta.

Úrad slovenského prezidenta pripravil pre Medvedeva, ktorý zavítal na Slovensko po prvý raz od nástupu do funkcie v roku 2008, tiež knihu o Slovensku a kvalitné vína. Medzi iným Cuveé Alibernet - Dunaj, ktoré je vyrobené podľa prezidentskej kancelárie z odrôd vyšľachtených v niekdajšom Sovietskom zväze a na Slovensku.

Špecialisti na gastronómiu prichystali pre oboch prezidentov na slávnostnú večeru ako aperitív hruškovicu. Ako predjedlo vybrali paštétu z husacej pečene s karamelizovanými jablkami a brusnicami a bryndzové pirohy s čerstvou pažítkou a slaninou. Za hlavný chod zvolili hovädziu sviečkovicu s tymianovou omáčkou, zemiakovou plackou a restovanými hubami s jarnou cibuľkou a tymianom. Na záver kuchári pripravili zapečenú vanilkovú zmrzlinu podávanú s gaštanovou penou, malinami a černicami.

Medvedeva čaká hlavná časť oficiálneho programu v stredu, keď sa okrem rokovania so slovenským kolegom Ivanom Gašparovičom stretne aj s predsedom parlamentu Pavlom Paškom a premiérom Robertom Ficom. Medvedev si na Slavíne uctí pamiatku padlých sovietskych vojakov, ktorí zomreli počas oslobodzovacích bojov Bratislavy a okolia pred 65 rokmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu