Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Medvedev navštívi Slovensko začiatkom apríla

Ruský prezident Dmitrij Medvedev
Ruský prezident Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev navštívi Slovensko 6. a 7. apríla. ČTK to dnes potvrdila prezidentská kancelária, detaily však zatiaľ nespresnila. Podľa dohody s ruskou stranou by mali program návštevy zverejniť na budúci týždeň.

"V dňoch 6. až 7. apríla 2010 pricestuje (...) na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky prezident Ruskej federácie Dmitrij Medvedev," uviedla prezidentská kancelária.

Ruského prezidenta zrejme čaká stretnutie so slovenskou hlavou štátu Ivanom Gašparovičom, ktorý ho pozval do Bratislavy. Medvedev bude asi rokovať aj s premiérom Robertom Ficom. Návšteve majú podľa skorších vyhlásení dominovať spomienky na 65. výročie skončenia druhej svetovej vojny a oslobodenie Bratislavy.

Bratislavu, ktorá patrí k najmenším európskym metropolám, nenavštevujú významní svetoví politici príliš často. Na Slovensko pricestoval ruský prezident naposledy vo februári 2005; v Bratislave sa vtedy stretla bývalá hlava štátu Vladimir Putin s niekdajším americkým prezidentom Georgeom Bushom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu