Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Šali údajne opäť útočí botaskový fantóm

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – V Šali stále úraduje “botaskový fantóm.” Naposledy minulý týždeň strhol neznámy mladík dievčine (17) z nohy jednu bielu tenisku a ušiel s ňou. Takéto prípady sa tu nepravidelne opakujú už od roku 2008.

Polícia koncom minulého roka zadržala podozrivého páchateľa, bol ním zavalitejší muž v minulosti liečený na psychiatrii pre schizofréniu. Sedel naňho popis siedmich dievčat, ktoré na polícii nahlásili prepadnutie. Vinu poprel a polícia ho musela pustiť.

“Chýbali nám priame dôkazy, do tváre ho ani jedna z obetí nevedela identifikovať, pretože útočil zozadu,” povedal náčelník Mestskej polície v Šali Peter Krokavec. Odvtedy útoky prestali až do minulého týždňa. Útočníkom bol už však podľa popisu niekto iný.

Kým predtým obete opisovali mohutnejšieho muža, tentokrát by malo ísť o mladíka štíhlej a atletickej postavy. Ako informoval Jaroslav Petkov z mestskej polície, ktorý sa prípadom zaoberá, útočník dievčine strhol z nohy bielu tenisku s oranžovým symbolom značky.

 “Ani sa nebránila, bol to moment prekvapenia, opísať ho nevedela. Povedala len, že bol mladý a športovej postavy,” skonštatoval. Podľa neho je možné, že niekto iný sa rozhodol v bratí tenisiek pokračovať. “Už je to v takom stave, že bohvie, či už nesúťažia, že kto napíše na internete, že spravil som to,” uvažuje Petkov.

Polícia pripravuje ďalšiu akciu zameranú na dolapenie páchateľa. “Botaskový fantóm”, ako ho nazvali v internetových diskusiách, zvykol úradovať najmä v blízkosti Základnej školy Ľudovíta Štúra, zaútočil vždy v popoludňajších a večerných hodinách.

Dievčatám zobral len jednu bielu tenisku. Fyzické násilie obete nehlásili. S podobným prípadom sa mestská polícia ešte nestretla. “Toto normálny človek nespraví, že zoberie jednu tenisku, to už musí byť nejaká úchylka,” skonštatoval Krokavec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu