Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sadiki sa skrýva v Európe, hrozí mu doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Údajný šéf drogového gangu Baki Sadiki sa skrýva v Európe, na Slovensku mu za obchod s heroínom hrozí 20 rokov väzenia až doživotie. Informovali o tom dnes zástupcovia Generálnej prokuratúry.

Sadikiho skupina podľa prokuratúry v rokoch 2007 až 2008 doviezla na Slovensku z Turecka 120 kilogramov heroínu, ktorý následne vyviezla do viacerých štátov Európskej únie. Pôvodom kosovského Albánca so slovenským pasom stíhali na Slovensku aj v minulosti, prokuratúra však vyšetrovanie vtedy zastavila.

Drogový gang mal viacero členov. "Tohto skutku sa mala osoba Baki S. dopustiť s ďalšími najmenej piatimi osobami ako člen organizovanej skupiny v časovom období rokov 2007 až 2008," povedal špeciálny prokurátor Peter Šufliarsky. Informácie, na základe ktorých Sadikiho obvinila, získali podľa neho od jedného z členov gangu.

Sadiki žil so svojou rodinou a podnikal pod Vysokými Tatrami. Médiami bol spájaný s niekdajším ministrom spravodlivosti a súčasným šéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom. Média zverejnili prepis ich vzájomného telefonátu, obaja však vzájomné kontakty odmietli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu