Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Harabin: Lipšic mohol vydať Sadikiho na stíhanie, nespravil to

Bratislava - Daniel Lipšic mal možnosť osobne zariadiť, aby bol Baki Sadiki vydaný do cudziny na trestné stíhanie, keďže tvrdí, že švajčiarska polícia mala o cudzinca záujem.

Neurobil však vôbec nič, uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Michal Jurči. Ministerstvo reaguje na dnešné vyhlásenia poslanca Národnej rady SR za KDH Daniela Lipšica, ktorý na tlačovej besede informoval o pripravovanom návrhu na odvolanie ministra pre nevysvetlené vzťahy s Bakim Sadikim a na odovzdanie prepisu telefonického rozhovoru medzi ministrom a Bakim Sadikim šéfovi Národného bezpečnostného úradu. Baki Sadiki bol obvinený z drogovej trestnej činnosti a tiež odsúdený pre iné trestné činy.

"Daniel Lipšic hovorí o údajnom vzťahu, podhadzuje vyrobené údajné prepisy. Hovorí už iba o morálke, lebo vie, že Harabin konal čestne a zákonne, keď sa v kauze namietol sám, nakoľko poznal manželku obvineného," uvádza sa ďalej v stanovisku. Podľa Harabina mohol Lipšic osobne apelovať na straníckeho kolegu Vladimíra Palka, aby polícia konala rýchlejšie, ak mal pocit, že vyšetrovanie je pomalé. Dvaja svedkovia zomreli iba pred dvoma rokmi a prípad sa vyšetroval viac ako 13 rokov.

"Poslanec Daniel Lipšic sa dnes v priamom prenose usvedčil z opätovného kupčenia a vyrábania prepisov. Ako sa ukázalo, tieto kriminálne metódy využíva na likvidáciu svojich názorových oponentov. Presne tak, ako v prípade straty policajných nahrávok bývalého vysokého funkcionára KDH Pavla Bielika. Tieto stratené nahrávky totiž jednoznačne svedčia buď o vysokej korupcii v radoch KDH alebo o absolútnej nevine Bielika, ktorého sa Lipšic s Palkom chceli zbaviť pre jeho značnú popularitu," tvrdí Harabin.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu