Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žilinskej dílerke našli drogy aj v spodnej bielizni

Zadržané drogy políciou Zobraziť galériu (4)
Zadržané drogy políciou

BRATISLAVA/ŽILINA – S využitím ženských zbraní mali prepravovať drogoví díleri svoj tovar z juhu na sever Slovenska. Drogy prevážali autami aj vlakmi, ukryté napríklad v spodnej bielizni.

"Keď využívali vlaky, využívali aj jednu z dám, ktorá využívala svoje ženské dispozície. Či už spodné prádlo alebo tie veci, ktoré žena môže využiť na schovávanie týchto dávok," poznamenal predstaviteľ železničných policajtov Michal Migát. Žilinským policajtom sa v posledných dňoch podarilo zadržať takmer tristo dávok pervitínu a menšie množstvo marihuany.

Policajti zrejme išli naisto, aj keď našli drogy ukryté v kovovom puzdre tužkovej batérie. Metamfetamín ukrývala mladá žena (20), ktorú policajti prehľadali pri kontrole Audi 80 Avant so žilinským evidenčným číslom. Policajti odhadli množstvo na štyri až osem obvykle jednorazových dávok. Pri osobnej prehliadke jej zaistili plastové vrecúško s obsahom marihuany (1,73 g). Spolu s vodičom (22) auta čelí obvineniu z nedovolenej výroby a obchodovania s drogami, obom hrozí trest väzenia až na päť rokov. Mladíka vzhľadom na jeho predchádzajúcu drogovú trestnú činnosť vzali do vyšetrovacej väzby.

Policajti skontrolovali aj posádku VW Polo so žilinským evidenčným číslom, v ktorom cestovali dvaja mladíci (22 a 19 rokov) a jedno dievča (19). Práve u nej našli pri osobnej prehliadke 7,48 g prášku bielej farby. Expertíza potrdila, že ide o látku s prítomnosťou metamfetamínu v množstve 134 až 269 obvykle jednorazových dávok. Trojica bola na spiatočnej ceste z južného Slovenska a čelí rovnakému obvineniu. V prípade preukázania viny im hrozí väzenie až na 10 rokov. Stíhajú ich na slobode.

Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu