Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Po výbuchu škody za 53 tisíc, príčiny neznáme

Po explózii zostali z domu iba trosky. Zobraziť galériu (2)
Po explózii zostali z domu iba trosky.

BRATISLAVA/ ZVOLEN - Príčiny explózie v dome v Bzovskej Lehote sú stále neznáme. Jasné sú len škody, ktoré napáchal výbuch. Mladý majiteľ (29) domu má škodu 50 tisíc eur, oprava susedných domov má stáť 3 tisíc.

Pyrotechnik na mieste explózie vylúčil použitie nástražného výbušného systému. Čo bolo presnou príčinou výbuchu, zatiaľ nie je známe. Pravdepodobne ho však spôsobil plyn. Polícia si k prípadu prizvala niekoľkých súdnych znalcov. Tí sa vyjadria aj k možnej neodbornej manipulácii s plynovým sporákom. Pod výbuch sa mohla podpísať práve amatérska inštalácia.

Majiteľ domu v obci v okrese Zvolen mal neuveriteľné šťastie v nešťastí. V stredu ráno po šiestej hodine vošiel do kúpeľne, zasvietil a nastala explózia. Hoci mu výbuch úplne zničil dom, utrpel len menšie popáleniny. Po ošetrení v krupinskej nemocnici sa dokonca vrátil späť do obce.

Ako mladý muž povedal, sám nevedel, čo sa s ním robilo, pocítil len, že na neho padá strecha a horí mu hlava. "Nešlo nám do hlavy, ako je možné, že je zhorený iba meter štvorcový, viac nič. Majiteľa teda zrejme odhodilo do kúta, kde boli nejaké textílie, ktoré začali od neho horieť," povedal požiarny expert Martin Poništ. "Môže Bohu ďakovať, že žije." Rodinný dom sa zrútil doslova ako domček z kariet. Zhrození obyvatelia obce si ho chodili obzerať počas celého dňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu