Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Bratislave bude dozerať na zhromaždenia 500 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Až 500 policajtov nasadí Policajný zbor v Bratislave na stráženie poriadku na dvoch zhromaždeniach, ktoré polícia vyhodnotila za „najproblémovejšie“ počas nastávajúceho nedeľného 71. výročia založenia slovenského štátu.

Majú sa uskutočniť takmer v rovnakom čase na rovnakom mieste - popoludní na Hodžovom námestí neďaleko Prezidentského paláca. Rozdiel medzi skončením prvého a začiatkom druhého je len 15 minút. Prvé podujatie, začínajúce o 13. hodine, zvolal občiansky aktivista Ondrej Dostál, o 14:00 má byť zhromaždenie ohlásené Máriou Sýkorovou.

Na internetovej stránke je naň pozvánka, v ktorej sa píše o pochode za národ. „Obidve zhromaždenia sú minimálne protichodné, môže dôjsť k názorovým stretom," povedal na tlačovej besede viceprezident Policajného zboru SR Stanislav Jankovič.

Preto polícia upozornila Mestskú časť Staré Mesto, a obec rokovala so zvolávateľmi. Navrhla Ondrejovi Dostálovi, aby zmenil čas a miesto zhromaždenia, s čím však nesúhlasil. Polícia preto podľa Jankoviča urobí všetko, aby sa obidve zhromaždenia uskutočnili pokojne.

Jankovič upozornil, že za verejný poriadok zodpovedá najmä obec, ak by došlo k jeho narušeniu, alebo narušeniu práva zhromažďovať sa, polícia „urobí také opatrenia a také zákroky, aby bol obnovený verejný poriadok a zabezpečené právo občanov zhromažďovať sa.

„Prijali sme bezpečnostné opatrenia, aby sme vedeli v zmysle zákona rázne zakročiť voči každému narušiteľovi," dodal bratislavský krajský policajný riaditeľ Pavel Brath. Podľa jeho slov bude na mieste aj zástupca prokuratúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu