Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bývalému štátnemu tajomníkovi hrozí dvanásť rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Na Okresnom súde v Partizánskom sa dnes začal proces s bývalým štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva Pavlom Krištofom. Prokuratúra ho viní z trestného činu neodvedenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Práve po tom, ako koncom januára bol jeho prípad medializovaný, nominant ĽS-HZDS vo funkcii skončil.

Hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus uviedol, že pojednávanie bude pokračovať 6. apríla vypočúvaním ďalších svedkov. V prípade dokázania viny Pavlovi Krištofovi hrozí až dvanásťročné väzenie. Obhajoba však obžalobu pokladá za tendenčnú a spolitizovanú.

Prokuratúra okrem Krištofa obžalovala ďalších štyroch ľudí. Hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý uviedol, že išlo o päť skutkov, ktoré spáchali v rokoch 1996 až 2000. “Skutky spočívali v tom, že ako predstavitelia rôznych obchodných spoločností spoločným konaním zadržali a neodviedli daň a poistné na dôchodkové zabezpečenie, nemocenské poistenie, zdravotné poistenie, ktoré zrazili podľa zákona,” povedal v januári Sipavý.

Krištof sa podľa obžaloby spolu s Jozefom G. dopustil len jedného z piatich skutkov, a to neodvádzania dane. "Zadržané finančné prostriedky boli použité na uhradenie iných záväzkov spoločností," informoval Tarabus.

Pavol Krištof v tom čase podľa svojho životopisu pôsobil v spoločnosti Pasinvest, a. s. Partizánske, kam v roku 1998 prišiel z Fondu národného majetku. Firma je od roku 2002 v konkurze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu